Вездесъщият /България, 2017/

„Вездесъщият“ е един от най-награждаваните родни филми в последните години и бе българското предложение за „Оскар“ през 2018.
Основното действие във филма се развива в старинен и аристократичен апартамент в центъра на София, в който главният герой – Емил Борилов, решава да се превърне в Биг Брадър и ще следи всяка стъпка на семейството си посредством скрити камери.

Воайорът обаче постепенно се превръща в пленник на своята мания, откривайки, че най-близките му всъщност крият най-големите тайни от него. Неговото желание да контролира всички около него и да определя тяхното бъдеще ще доведе до непредсказуеми обрати и събития.

Филмът е награден с пет отличия от най-престижния фестивал на българския игрален филм “Златна роза” през 2017 година, два приза и на 22-рият Международен филмов фестивал София Филм Фест, лентата спечели Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и Наградата на международната асоциация на професионалните филмови критици и журналисти ФИПРЕССИ.

Режисьор: Илиян Джевелеков
Сценарий: Матей Константинов, Илиян Джевелеков
С участието на: Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Михаил Мутафов, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Ирмена Чичикова, Борис Луканов